Galerie projektu

Sídliště v Moravském Krumlově

Celkové řešení má za cíl formulovat jasnou a udržitelnou vizi, efektivně zorganizovat plochy a vytvořit jasnou hierarchii prostoru sídliště. Návrh upravuje vedení pěších tras tak, aby reflektovaly reálné potřeby obyvatel a umožnily v co největší míře bezbariérové řešení. Cílem je zvýšení bezpečnosti a atraktivity pěšího provozu na úkor individuální automobilové dopravy, která je naopak co nejvíc zklidněná, přičemž si zachovává svou funkci. Novým prvkem použitým ve studii je pojem zklidněný prostor (Shared Space), který je aplikován na všech hlavních křížení cest a chodníků. Tento prostor je rovnocenný pro všechny jeho uživatele, což vede k vyšší ohleduplnosti řidičů a díky řešení v jedné výškové niveletě umožňuje také snadnější a bezbariérový pohyb chodců. Výsledkem těchto opatření je celkové zobytnění prostoru a motivace pro místní obyvatale jej lépe využívat.

  • Rozloha: 100000 m2

Naše projekty

{{project.title}}

{{project.location}}

Nahrávam

Přehled všech projektů


Kontaktujte nás

V případě, že máte dotazy, potřebujete konzultovat svůj záměr, nebo chcete usměrnit svou představu, neváhejte se na nás obrátit. Jsme připraveni se s Vámi podelit o naše nápady a zkušenosti. Anebo nám napište jen tak.

Napište nám